Colníci zaistili falzifikáty značkovej obuvi a textilu

19.01.2012 Trnava

Trnava 18. januára (TASR) - Pri kontrole tovaru, dovezeného v kontajnerových zásielkach z Číny a Turecka, zaistili colníci na pobočkách v Dunajskej Strede a Brodskom falzifikáty. TASR tom dnes informoval hovorca Colného úradu Trnava Silvester Nestarec.

V kontajneroch sa nachádzali obuv a textilný tovar, označené ochrannými známkami rôznych renomovaných firiem ako Crocs, Converse, Adidas, La Martina, Lacoste, Polo, Tommy Hilfiger, Gucci, Burberry a podobne. \"Išlo o viac ako 40.500 párov obuvi v hodnote asi 130.000 eur a o približne o 4000 kusov textilného tovaru - košieľ, blúzok, mikín, teplákových súprav, tričiek a riflí v hodnote takmer 10.000 eur,\" uviedol Nestarec.

Z dôvodu podozrenia z porušovania práv duševného vlastníctva bol tovar zaistený a s týmito zisteniami boli oboznámení aj majitelia ochranných známok. \"Po potvrdení, že ide o falzifikáty a napodobeniny ochranných známok, bude tovar s cieľom ochrany vnútorného trhu, zničený,\" dodal hovorca colného úradu v Trnave. Vlastníci ochranných známok budú ďalej konať vo veci ochrany práv duševného vlastníctva.
 

Vyberte región